Graduan Instep Perlu Bersaing


Graduan Institusi Teknologi Petroleum Petronas (INSTEP) perlu bijak mencari peluang sebaik  menamatkan pengajian supaya ilmu dan kepandaian yang di  miliki dapat dimanafaatkan sepenuhnya.

Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan, Sains, Teknologi dan Transformasi Negeri, A.Latif Awang berkata bagi menghadapi masa depan yang semakin mencabar setiap graduan juga perlu berani dan cekal.

"Yang penting, saya mengharapkan semua graduan dalam Instep ini kena bijak kena berani dan cekal supaya mereka tahu bagaimana mahu menjana diri mereka.

"Dengan kebolehan dan kepandaian yang ada mereka hendaklah bergantung kepada diri sendiri dan membuat tindakan yang bijak, Insya Allah mereka akan mendapat tempat di pasaran tempatan dan  di luar negara," katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Konvokesyen Instep Ke 18, di INSTEP, Batu Rakit, Setiu, semalam.

Dalam ucapannya, A.Latif mahu Petronas bersama-sama kerajaan Terengganu menjayakan Tahun Melawat Terengganu (TMT) 2017.

Seramai 1,081 penuntut Instep menerima Diploma dalam pelbagai bidang dan 161  penuntut daripadanya berasal dari Terengganu.

Sumber: teganukita
Share on Google Plus

About mohd zafpri daud

Marang merupakan sebuah daerah yang terletak di negeri Terengganu, Malaysia. Marang menjadi tempat perhentian untuk menyeberang ke Pulau Kapas, Pulau Redang, Pulau Gemia, dan lain-lain. Pulau Kapas merupakan pulau yang indah, menarik pengunjung dari serata dunia.

0 comments:

Catat Ulasan